Frizbie - en Rottistjejs vardag

Alla inlägg den 18 juni 2010

Av Annette - 18 juni 2010 10:40

 Matte fick tips av min bästis Ambras matte (se länk) om denna kurs. Det är också en tävlingslydnandskurs men en kort kurs på 4 gånger nu i sommar så den hoppade vi på. Även Schäferkompisen Kaiser från förra kursen hängde på. Ku


Denna gång skulle det tränas på ingångar, linförighet, störning i form av möten och platsliggning.

Det blev som att ta tillbaka lite av det mer nogranna igen och det kändes bra. Ingångarna var fina, matte får slipa lite på att det ska vara nära varje gång med rumpan inte bara fin ingån och rakt utan även nära. Kontakten är kanon och jag tittar på matte vare sig det kommer andra och stör i möten eller ej.

Kommer till nästa vecka att gå tbx o bara träna nära, konakt, gå kortare sträckor, förflyttnigar på stället där vi inte är så snabba med baken än.

Platsliggningen inga problem.

Av Annette - 18 juni 2010 10:15

Halloj!! Jösses vad dagarna springer iväg. Man har ju hjälp av matte att skriva det här och hon har haft det lite körigt med avslut på jobbet med alla artister en jobb resa till Wien (i spöregn osv) så det har blivit tunt med bloggandet.


Men i mån så skulle det vara kursavslut och lite tävling för oss i gruppen eller "uppkörning" som matte sa. Britt (intstruktören hade tagit med sig sin man som är gammal domare).

Vi började med att lotta MYCKET trevligt inslag för startsiffran fanns inne i påse full med godis till hunden!  Mer sånt tycker jag! Nummer 3 fick vi alla fall..

Vi hade gått igenom hela programet som ett litet "genrep" som man hade sagt på mattes jobb, kvällen innan hela gruppen och då gjorde jag matte stolt med att gå HUUUR BRA SOM HELST. Men men alla dagar äro olika  .

Första momentet var linförighet. Där kände jag för att showa loss lite och gjorde ett glatt utfall och höggtag i kopplet som jag drog i lite... ojsan det VAR INTE samma humor som matte hade för stunden.. hmmm ja så jag fick väll traska på någolunda. Det var KM för ungdommarna på planen bredvid och agilitygänget körde för fullt på andra sidan så störningen var lite VÄÄÄL, så en och en annan lång blick fick de andra från mig. (altså en linförighet med vissa koncentrations vårigheter). Det blev bara en liten 6 a där..

Sen var det framförgånende. Där gick jag ut som en pil och gick så rakt och fint. Stod med näsan åt rätt håll vid stanna, så det var topp ända tills vi vände, ut på samma fina sätt men sen en m innan stanna kom så HURRA där låg det ju godis från ekipaget före, så jag slog på tvärbroms och käkade en liten stund där.. Blev en 6 där med.

Inkallingen blåste jag på som vanligt, gillar att springa fort och där blev det full pott 10p.

Läggande under gång (här har vi precis börjat att göra det under gång) matte var lite snäll och tydlig här så hon stannade och sa ligg och gick sen vidare. 7p.

Apportering. (här kör vi ju inte med att kasta än, men matte ville testa idag.Så det blev ett försök till tjyvstart annars var det riktigt bra, ut tog tag, in och satt tills matte sa loss. 7p. (liite strängt tyckte matte)

Hopp över hinder. Här hoppade jag som en liten hind och satte mig fint på andra sidan, men tyckte att hon väntade väl länge med att säga hopp igen så jag tjyvstartade lite här. 8.

Så summa av kardemumma så gick det ok men som sagt inte världens bästa gång. Men dock ända hunden på kursen som fick poäng i alla moment. Och samtliga godkända. Men med facit i handen, tävla med så mycket störning som det var denna gång är jag inte klar för än, så det blir att träna på ett tag till.

Oj glömde platsliggningen. Den var det full rulle på. En hund reste sig direkt och busade loss med den bredvid. Hon bredvid mig reste sig ca 10 gånger så matte fick gå tbx och lägga igen. Den bredvid mig på andra sidan kröp något och ett par andra satte sig en gång men lade sig ner igen. Jag då? Jag låg kvar som en liten död säl. (har till mattes stora glädje aldrig rest mig före någon gång). så full 10 där.

Ps bilden nedan är från sep förra året. Då var hela kulle i Mangen på 2 mysiga träningsdagar.


  



Ovido - Quiz & Flashcards