Frizbie - en Rottistjejs vardag

Alla inlägg den 3 juli 2010

Av Annette - 3 juli 2010 23:56

Det händer något med foket när det är varmt och fint. Det ska krånglas så dant när man ska ut.... Jaja den vanliga morgonpromenixen är ju kvar. Den är bra. Då är det lagom varmt och matte håller ett ganska högt tempo för att få "röra på fläsket" samt att hon är ganska tyst när man går ute i skogen...= skönt. Det gör att vi (kompisen Ambra o jag) är ganska snälla, vi lufsar på glada i hågen.

Jo men tbx till ovan. Här ska det ut och solas och badas, det ska packas parasoll, filtar vatten, skålar, långalinor, kylväskor, mat till både hundar (tur) och folk. Ena dagen blev det nära på vårt bad vid klipporna.. det var först ganska stojigt. Jag och Ambra fattade inte alls att vi skulle ligga stilla och fint vid vårt träd och parasoll. Utan vi testade hur många varv man kunde gå runt träd och buskar och varandra innan det blev TOTALSTOP! Gick ganska fort att trassla till det. Det fick då matte att sucka och stöna och fräsa nått om "hamster kanske inte är så dumt", sen var det ju ganska mkt folk som gick förbi som man kunde skälla på..nya suck och stön från matte som fick lämna sin filt för tvåtusendefjärde gången denna gång -"FATTAR ni väll att ni ser ut som 2 blodtörstiga mördarhundar, så skäll INTE".. HM mördarhundar... vi?

  

(Ambra har ännu inte förstått det där med att sticka ut tungan "måttligt")

Men sen fick vi simma lite (eller främst Ambra, hon simmar flera hundra meter, jag står mest vid kanten och skäller lite, men jag hoppar i när hon är på ingång och simmar .. ja kanske 4 meter... man ska inte överdriva.

Efter det tog vi det betydligt lugnare.

När vi dagen efter (läs idag) åkte till Nixta havsbad och badade så var vi EXEMPLARISKA hela dagen. Låg och mös i skuggan, varvat med lite skogspromenixer och massa god mat med. Dagen avslutades i Nynäshamn där vi fick glass, snacka om nöjda. Vi satt så fint och HELT stilla vid fikabordet i hamnen, hundar hunde stryka oss i baken utan att vi ens kollade på dem... så länge glassen fanns kvar...

Frissan

Av Annette - 3 juli 2010 23:47

Efter en skön vecka på landet blev det stan o kurs igen. In med båda hundarna i bilen så bar det av till Tullinge. Denna gång blev det lite stationsträning:

Stående: Först fattade jag inget när matte gick fot och sen sa stanna. Men sen backade vi bandet lite och hon klev iväg före och när jag kom så sa hon stanna och höjde handen och vips så kom bollen när jag stannade. Sen gick det bra, även när jag gick vid sidan och det sas stanna.

Aportering: Först klicka när jag satt med den i munnen. Sen ta upp den från marken och sitta en stund, därefter lades den ca 7 m ifrån och jag fick hämta och därefter leverera till gående vid sidan.

Hopp över hinder: Först körde vi lydnadshoppet där man sitter framför hindret och matte går runt och ställer sig på andra sidan med komando hopp så gjorde jag en fin ingång. Sen skulle apellens hopp tränas. Där hoppar jag över men sätter mig lite på olika avstånd och ibland snett. Så då bestämdes det för att bara träna på sättandet. Så det blev hopp, sitt och boll bakom, hopp sitt och boll bakom, och några gånger med bara hopp och boll.

Matte var riktigt nöjd  (hur träningen gick med vår sommar hund Ambra kan man läsa på hennes blogg)

Ha det gott i solen..

Frissan

Ovido - Quiz & Flashcards